Nalazite se na: Arhiva novosti > Arhiva novosti - 2004

Arhiva novosti - 2004

29.12.2004.

POBJEDNICI NAGRADNE IGRE 101 PLUS

Nakon pedeset dana skupljanja kupona u nagradnoj igri koju su organizirali dnevnik Slobodna Dalmacija i Brodomerkur - pod nazivom 101plus, 30. prosinca u trgovinskom centru Dujam obavljeno je izvlačenje sretnih dobitnika. Na adresu Brodomerkura stiglo je petnaest tisuća omotnica sa po pet kupona, a dvije najvrijednije nagrade iz fonda od 150 tisuća kuna pripale su ženama. Skuter Malaguti vozit će Sara Mazić iz Splita, a jackpot "težak" 42 tisuće kuna pripao je Ljubi Babić iz Sinja.
Dobrom štimungu u Brodomerkurovom šoping centru pridonijeli su mješovita klapa Filip Dević i voditelji Tonči Banov i Snježana Sinovčić - Šiškov.19.12.2004.

MEPAS 92 POSTOTNI VLASNIK BRODOMERKURA

Prema utvrđenim rokovima 10. prosinca istekla je mogućnost prodaje dionica MEPASU prema objavljenoj ponudi o preuzimanju. Do objave preuzimanja MEPAS je postao 58 postotnim vlasnikom Brodomerkura. Nakon objave o preuzimanju, prema trenutačnoj evidenciji dioničari su ponudili još 34 posto dionica. Ako se sve to zbroji onda prema sadašnjim informacijama MEPASOV vlasnički portfelj iznosi 92 posto.14.12.2004.

ZAPIS S PROMOCIJE BRODOMERKUROVA KALENDARA

Već četvrtku godinu zaredom fotografije iz Brodomerkurova kalendara potpisuje bard umjetničke fotografije Ante Verzotti. Kalendar za 2005. godinu posvećen je obilježavanju 17 stoljeća od utemeljenja Splita, pa je i naziv izložbe, koje je otvorena na sv. Lucu 13. prosinca, " Dioklecijanu u spomen". Oko kalendara stvori se veliki "šušur", a do kraja godine ne ostane ni jedan, jer se Split u Verzottijevom objekti"namjesti "tako da uvijek izvuče "dobru vibraciju" i po još koju emociju više. Na otvorenju izložbe povjesničarska umjetnosti i novinarka Branka Brekalo je, među ostalim istakla, kako je Verzotti umjesto širokih pogleda na raskošan prostor baštine, izabrao intimne priče. Listamo 17 stranica, svakom je stoljeću posvećen jedan detalj pa je iznimno, za 2005-tu, kalendar odijeljen od fotografija. Verzotti ih je snimao gledajući gradsku luku kroz otvore katedralnog zvonika, ili je, primjerice na otvor Vestibula zavirio s jednog od ulaza. Svaki detalj iz prepoznatljive nam cjeline, jer Gard živimo, i više nego li je kadrom izdvojeno. Naprosto, autor računa na voljenje Splita i usmjerava naš pogled i pokraj ruba slike. U pravilnom ritmu izmjenjuju se kameni rasteri prošlosti kroz dodir s prolaznicima današnjice, koji idući kroz prostor pomiču i vrijeme. Na nekim fotografijama Verzotti u prvi plan ističe cvjetne boje i smokvine grane, na drugima pak izdvaja ljepotu kamene skulpture. . . Čuvarica zagonetke života snimljena je s kolonadom po danu i u noći, a njezin je snježni portret već upisan u povijest splitske fotografije. Verzottijeva djela i na ovom kalendaru jasno govore o autorovoj pripadnosti generaciji fotografa koja je svoju estetiku izgradila na istančanom opažanju zbilje te vizualno odmjerenoj i tehnički dotjeranoj fotografiji. Zahvaljujući Brodomerkuru Verzottijeve su fotografije umnožene za sve koji kroz godinu prolaze uživajući u njihovoj posebnosti, zaključila je prikaz o fotografijama na otvarenju izložbe Branka Brekalo. Izložba u fotoklubu "Split " u Marmontovoj 5, bit će otvorena do nedjelje 19. prosinca.06.12.2004.

TRADICIONALNO - U PONEDJELJAK IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Slijedeći tradiciju stižemo do kraja godine i do izložbe u galeriji fotokluba Split u Marmontovoj. Dakle, u ponedjeljak 13. prosinca u 19 sati bit će otvorena izložba fotografija iz kalendara pod nazivom «Dioklecijanu u spomen». Autor fotografija je kao i do sada Ante Verzotti, a kalendar je u posvećen 17 stoljeća dugoj povijesti Splita, pa je dominantna tema Dioklecijanova palača. Sedamnaest briljantnih vizura podržavaju sjećanje na dugo trajanje života u Palači od kojih je svako vrijeme ostavilo svoje znamenje.
Isto tako, dva motiva iz kalendara pretočit će se u plakate koji će se za trajanja izložbe do 19. prosinca i prodavati po 20 kn. Cijeli prihod namijenjen je kupnji stana za Udrugu Lastavica.
Budući da je u ponedjeljak sv. Luce to će naše male sugrađane obradovati nastup plesne skupine Vruća čokolada koji će djeci dijeliti darove, a neposredno prije otvaranja izložbe nastupit će klapa Šufit.28.11.2004.

DAROVI ZA STOTINJAK DJECE SOCIJALNO UGROŽENIH OBITELJI

Centar za socijalnu skrb odredit će stotinjak djece koju će Brodomerkur darovati na način na koji je to učinjeno i prošle godine. Ta hvale vrijedna akcija potpore djeci čiji roditelji primaju socijalnu pomoć postat će tradicionalnom u predblagdansko vrijeme koje se ogleda u činjenju dobra.
U nedjelju 12. prosinca nakon Andersenove predstave Snježna kraljica u izvedbi Gradskog kazališta lutaka, bit će podijeljeni darovi djeci od tri do osam godina.07.11.2004.

POSLOVANJE ZA DEVET MJESECI

Promet je ostvaren u visini od 1. 355 034 476 kuna i za 13 posto je manji od realizacije u istom razdoblju prošle godine.
Rezultati za devet mjeseci analizirani su i po tržišnim segmentima pa je razvidno da je učešće građevinara povećano, uz istovremeni pad učešća industrije te institucija.
Za prvih devet mjeseci ostvarena je neto dobit od 10 milijuna kuna, što je za 12, 9 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.07.11.2004.

MEPAS OBJAVIO PONUDU ZA PREUZIMANJE PREOSTALIH DIONICA

Mepas, novi vlasnik Brodomerkura objavio je u subotnjem izdanju "Slobodne Dalmacije" (6. studenog) Ponuda za javno preuzimanje preostalih dionica Brodomerkura.
Mepas je transakcijama na Varaždinskoj i Zagrebačkoj burzi, stekao 57. 026 redovitih dionica društva, pojedinačne nominalne vrijednosti od 1900 kuna, ukupne nominalne vrijednosti od 108. 349. 400 kuna. To predstavlja 57, 41 udjela u temeljnom kapitalu, odnosno 57, 69 posto od ukupnog broja glasova s pravom glasa. Ponuda za preuzimanje upućena je svim dioničarima koji su vlasnici dionica i to po cijeni od 924, 93 kune. Rok važenja ponude je 30 dana od dana objavljivanja u Narodnim novinama (onima koje izlaze 10. studenog).
Mepas je u obavljenoj ponudi istakao kako im je cilj dalje financijsko i organizacijsko konsolidiranje društva te razvijanje temeljne djelatnosti.06.11.2004.

NOVA PRODAVAONICA U TRGOVINSKOM CENTRU

Izgradnjom još jedne trgovine u trgovinskom centru Sirobuja u Splitu napravit će se izmještanje crne i obojene metalurgije u prikladniji prostor površine od oko 400 četvornih metara. U trgovinskom centru tako će se naći svi potrebni materijali i oprema za gradnju kuća, objedinit će se naime, asortiman roba potrebnih u građevinarstvu. Obavljaju se završni radovi, a investicija je vrijedna milijun i po kuna. Vrijedno je spomenuti i to da će se tako povećati i parking prostor ispred trgovinskog centra koji se nalazi u istočnom dijelu Splita.26.10.2004.

MEĐUNARODNA RAZMJENA STUDENATA- ZAHVALA YELIZ IZ TURSKE

Desetak godina Brodomerkur je značajna potpora Međunarodne organizacije za razmjenu studenata ekonomije – Split, poznatijoj pod nazivom AIESEC. Studenti sa svih kontinenata odradili su tu svoju praksu, ali upoznali se i s tradicijom i kulturom zemlje, postali našim dragim prijateljima. Trenutačno praksu odrađuje dvadeset dvogodišnji Japanac KOTA KUSAKABE kojega posebno interesiraju društveni procesi zemalja u razvoju pa je taj mladi globtroter nekoliko mjeseci bio u Indiji gdje je djecu podučavao Engleski. Hrvatsku je kaže odabrao zato što je prošla dramatično iskustvo rata. Njegova kolegica iz Turske YELIZ YORULMAZEL vratila se u Istambul te ostavila zapis o svome boravku.
Prije nego što sam došla u Split nisam znala mnogo o Hrvatskoj, a ni Splitu. No, istina je bilo je bolje od očekivanoga. Ljudi, vrijeme, priroda, sve je tako lijepo. Sretni ste što živite u gradu koji još nije zagađen velikim prometnim gužvama ili šumama nebodera. Lijepo je bilo provesti ljeto u Splitu, stekla sam nove prijatelje. Bilo je ugodno imati praksu u Brodomerkuru, zahvaljujem se svima koji su mi svakodnevno pomagali.16.10.2004.

VIDIJEVO PRIZNANJE ZA INTERNET TRGOVINU

U hotelu Sheraton u petak 15. listopada dodijeljene su godišnje nagrade časopisa VIDI za najbolje Internet stranice.
Među 2100 prijavljenih stranica Brodomerkur je i ove godine ušao u najuži izbor za nagradu, među deset stranica, u kategoriji Internet prodaje. Ovo je već treći put da Brodomerkur dobiva prestižno priznanje čaopisa VIDI.16.10.2004.

KAD TE MAJKA RODI ZA IGRAČA - PRIČE O BRODOMERKURU

Tvrtke baš kao i ljudi imaju svoju biografiju, svoju povijest, svoje priče o ljudima i događajima. Jednu takvu knjiga KAD TE MAJKA RODI ZA IGRAČA, o staroj splitskoj tvrtki Brodomerkuru napisao je Stipe Bulić koji je cijeli niz godina radi u toj trgovinskoj kući u marketingu te je pomno pamtio i bilježio dušu tvrtke kroz fjabe iz butuga, priče o ljudima, odnose među zaposlenicima …Potvrdio je to i Damir Pilić na predstavljanju knjige u utorak u foyeru Hrvatskog narodnom kazališta, rekavši kako je autor napravio svojevrsnu književno – literarnu posvetu Brodomerkuru, a najviše ljudima koji su tu radili i od tog poduzeća napravili jedan od splitskih simbola.
« Knjiga se uklapa u suvremene trendove realističnih priča, čak i govorom, jezikom, s tim da se sadržajno fokusira na jednu tradiciju koja se lagano gubi – svijet tradicionalne trgovine – jer i autor strahuje da će Internet i virtualni oblici trgovine polako izgurati klasičnu trgovinu i odnos prodavač- mušterija, rekao je među ostalim Damir Pilić.
Pred brojnim brodomerkurovcima koji su nazočili promociji, o knjizi su još govorili Duško Mucalo, ulomke iz knjige pročitala je Day Antunović, a zapjevala je i muška klapa Filip Dević. Ilustracije za četrdeset priča o Brodomerkuru napravio je akademski slikar Goran Bulić.15.10.2004.

FOTOZAPIS SA SAJMA SASO 2004 SPLIT, 14-17 LISTOPADA

Izlagali smo na 230m2 unutarnjeg prostora (metaloprerada, boje, lakovi, izolacije) i 25m2 na vanjskom prostoru (demostracija tehnika varenja i autogenog rezanja).12.10.2004.

ZAPOČELA PROCEDURA PREUZIMANJA BRODOMERKURA -JAVNA OBJAVA

Sukladno zakonskim propisima Brodomerkur je u Slobodnoj Dalmaciji dao obavijest o obavljenoj transakcijama kupnje dionica na Zagrebačkoj i Varaždinskoj burzi na temelju koje je tvrtka MEPAS d. o. o. iz Širokog brijega postala vlasnikom 57, 21 posto temeljnog kapitala i 57, 69 posto dionica s pravom glasa. Uprava je tu obavijest od InterFinancea kao punomoćnika MEPAS zaprimila 6. listopada, Nadzorni odbor 7. listopada, pa je slijedom propisanih radnji informaciju dana u javnost, Komisiji za vrijednosne papire i Zagrebačkoj burzi.
U toj obavijesti još stoji kako će MEPAS objaviti javnu ponudu za preuzimanje svih preostalih dionica s pravom glasa. Tvrtka MEPAS, novi vlasnik Brodomerkura mora u roku od 3o dana od dana informiranja Uprave Komisiji za vrijednosne papire dostaviti zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje «neotkupljenih» dionica.05.10.2004.

FOTOMONOGRAFIJA SE PRODAJE U KNJIŽARI LJEVAK U ZAGREBU ...

Fotomonografija Splitski amarcord već nekoliko dana se prodaje u knjižari "Ljevak" na trgu Bana Jelačića u Zagrebu. Sredstvima prikupljenima od prodaje, kao što je poznato, kupit će se stan štićenicima Udruge Lastavice. Zjednički je to prijekt autora A. Verzottija, Brodomerkura i Slobodne Dalmacije.03.10.2004.

NAKON 48 GODINA POVIJESTI - NOVI VLASNIK

Nakon što su obavljene sve burzovne transakcije, nimalo neočekivano Brodomerkur je, po prvu put u svojoj povijesti, dobio vlasnika – mladog 43 – godišnjeg poduzetnika iz Širokog Brijega Mirka Grbešića.
Mali dioničari prodali su portfelj, nešto više od tridesetak posto dionica, a to je učinila i Nova banka, pa novi vlasnik Brodomerkura trenutačno raspolaže s 57, 4 posto vrijednosti splitske tvrtke. Eto, jedna stranica povijesti je završena, splitska trgovinska tvrtka kreće ka novoj budućnosti i razvoju.11.09.2004.

JESENSKI VELESAJAM - BRODOMEKUR U PAVILJONU 8A

Nakon proljetne «pauze « Brodomerkur će se opet, 14. rujna pojaviti na Međunarodnom jesenskom velesajmu kojem je ovogodišnji moto «Vrijeme novih poslova «, a zemlja partner je Rusija.
Naš štand je broj 17, a smješteni smo u znanom- nam paviljonu 8A. Površina od 121 četvorna metra u paviljonu 8A, štandu broj 17 tako je vizualno riješena da će biti mjestom ugodnog komuniciranja.05.09.2004.

PRVO POLUGODIŠTE-SMANJEN TREND RASTA

Polugodišnji rezultati poslovanja uspješne trgovinske tvrtke iz Splita Brodomerkur govore da će i ova godina biti na tragu dobrih rezultata, no, nešto usporenijih u trendu rast u odnosu na prošlu 2003. godinu koja je i inače bila jedna od najboljih poslovnih godina te tvrtke koja će za krajem rujna proslaviti svoju 58 godišnjicu postojanja.
U prvom polugodištu 2004. godine Brodomerkur je ostvario 8. 824 milijuna kuna dobiti što je smanjenje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je dobit iznosila 9. 493 milijuna kuna. I drugi rezultati nešto su manji, pa je tako ukupni prihod ostvarene u iznosu od 737, 1 milijuna kuna a prošle godine u istom promatranom razdoblju iznosio je 799, 9 milijuna kuna.
Predsjednik Uprave Brodomerkura Sando Ivanišević rekao je, kako bez obzira na smanjenje trenda rasta, Brodomerkur nastavlja razvijati svoju temeljnu djelatnost pa je najavio i otvaranje distribucijsko – maloprodajnog centra u Buzinu za mjesec dana.28.08.2004.

ZAVRŠNI RADOVI U NOVOM CENTRU U ZAGREBU

Građevinski radovi na Brodomerkurovom distribucijskom – maloprodajnom centru u Zagrebu na lokaciji u Buzinu pored zrakoplovne luke, privode se kraju. Novi centar se rasprostire na 3. 800 četvornih metara zatvorenog prostora i na oko 9 tisuća četvornih metara otvorenog prostora. Maloprodajni prostor zauzima dvije etaže površine od 1100 četvornih metara. U prizemlju će se prodavati bijela tehnika, bojleri i elektromaterijal, a na katu – kuhinje, akustika, audio-video tehnika, telefonija, fotooprema, kompjutori. . .25.08.2004.

RAZMJENA STUDENATA - TURKINJA I JAPANAC NA PRAKSI

Brodomerkur i AIESEC desetak godina ostvaruju odličnu suradnju tako što trgovinska tvrtka iz Splita podupire razmjenu studenta iz svijeta, ali i odlazak splitskih studenta na praksu u inozemstvo. Brojni studenti bili su praktikanti u Brodomerkuru - iz Singapura, Malte, Češke, Portugala … Od četiri studenta koji se u organizaciji AIESECA trenutačno nalaze na praksi u splitskim poduzećima dvoje su u Brodomekuru Turkinja- Yeliz Yorulmazel i Japanc Kota Kusakabe. I bivši i sadašnji praktikanti marni su promotori uočenih ljepota naše zemlje. Potvrdila nam je to 23- godišnja Yeliza Yorulmazel diplomirana ekonomistica sa specijalizacijom menadžmenta iz Istambula. Oduševljena je s onim što je vidjela, s ljudima koje je upoznala. Stalno šalje e – mail poruke svojim prijateljima i znancima s namjerom da ih upozna s oni što je doživjela, a Split joj je- to- bliži, jer vizurom – morem i palmama podsjeća na njen rodni Izmir. . Brodomekur su joj kao uspješnu tvrtku preporučili aisecovci , a i željela je radit u marketingu budući da već ima radno iskustvo u svjetski poznatoj agenciji za istraživanje tržišta GfK. Interesantni su joj tu poslovi dijelom i stoga što radi neka primijenjena istraživanja, a ne provodi praksu u simbolično rečeno, u donošenju kave.
Kota Kusakabe 22- godišnji Japanac tek je nekoliko dana na praksi u Broomerkuru. Student sociologije iz Tokya veli, kako je, upravo zato što ga zanimaju društveni procesi zemalja u razvoju, bio nekoliko mjeseci u Indiji gdje je djecu podučavao engleski. Hrvatsku je kaže, izabrao zbog toga što je prošla dramatično iskustvo rata. Kao i mnogi Japanci obožava nogomet. Želi poći na neku od utakmica Hajduka.28.07.2004.

SA SKUPŠTINE - DIONIČARIMA DIVIDENDA

Na Skupštini dioničkog društva Brodomerkur usvojeni su rezultati poslovanja za 2003. godinu- ostvaren je ukupni prihod od 1, 69 milijarde kuna i veći je za 25 posto od ostvarenog u 2002. godini, dok je dobit veća za 16 posto u odnosu na isto promatrano razdoblje i iznosi 11, 25 milijuna kuna nakon oporezivanja.
Skupština dioničara jednoglasno je podržala prijedlog Uprave da se podijeli dividenda u visini od 41, 75 kuna neto po dionici. U dividende će vlasnicima biti podijeljeno 44 posto ostvarene dobiti, a preostali dio će se rasporediti u pričuvu i zadržanu dobit. Prošle godine investirano je 27 milijuna kuna od čega najviše u novi distribucijsko – maloprodajni centar u Zagrebu u Buzinu pored zrakoplovne luke koji će na jesen biti i otvoren, rekao je predsjednik Uprave Brodomerkura Sando Ivanišević te dodao, kako je za ovu godinu predviđeno dalje razvijanje temeljne djelatnosti premda je trend rasta u odnosu na 2003. godinu usporen. To je dijelom vezano uz uvjete poslovanja na tržištu što se očituje i kroz usporavanje investicijskog ciklusa u gospodarstvu.19.07.2004.

BRODOMERKUR MEĐU "50 DOBRIH"ZA POTROŠAČE

Brodomerkur se zajedno s još 49 tvrtki iz Hrvatske našao na listi poželjnih partnera za kupce nakon provedene ankete u kojoj je sudjelovalo 23 tisuće potrošača iz Hrvatske. Priznanje 50 dobrih dodijelila mu je Udruga za zaštitu potrošača i na prigodnoj svečanosti upriličenoj u Zagrebu. Predstavnici Centra za nacionalnu edukaciju potrošača sa sjedištem u Opatiji posebno su istakli i pohvalili Trgovačku akademiju Brodomerkura za provedena edukacija zaposlenika o Zakonu o zaštiti potrošača.13.07.2004.

BRODOMERKUR-DVADESET I OSMI UVOZNIK

Prema listi sto najvećih uvoznika koje je obavio «Privredni vjesnik» prva mjesta zauzimaju naše najveće tvrtke –Ina, Pliva, Ericsson Nikola Tesla, Hrvatska elektroprivreda, Hrvatske telekomunikacije, Adris grupa, Renault Nissan, Euroline…Čak polovica od sto najveći bave se trgovinom i to najviše trgovinom motornih vozila, trgovinom na veliko i posredovanjem u trgovini. Brodomerkur je prema tim pokazateljima zauzeo 28. mjesto.30.06.2004.

PREGOVORI OKO KOLEKTIVNOG UGOVORA

Pregovarački timovi predstavnika poslodavca i predstavnika Sindikata intezivno rade na novom Kolektivnom ugovoru. Pregovarači proces je započeo i potrajat će budući da je riječ o temi koja je od izuzetnog značaja za radnike.15.06.2004.

BRODOMERKUR 21, MEĐU 400 NAJVEĆIH

Svake godine, i tako već deset godina, tjednik PRIVREDNI VJESNIK i FINA objavljuju liste najuspješnijih domaćih tvrtki. Zajednička ocjena ostvarenih poslovnih rezultata iz prošle godine je – nije ponovljen uzlet gospodarstva iz 2002. godine. Brodomerkur se plasirao na 21. mjesto s ukupnim prihodom od 1. 690. 822. 602. Vrijedno je spomenuti da je Brodomerkur poboljšao rang na listi za pet mjesta, budući da je prema ostvarenjima ukupnog prihoda za 2002. godinu zauzimao 26 mjesto. Evo još jedan mali dodatak, budući da Privredni vjesnik bilježi deset godina od kada je počeo pratiti rezultate poduzeća u Hrvatskoj, to valja reći kako se Brodomerkur kontinuirano nalazio na toj listi i to među prvih 30. Na rang-listi 400 najvećih nalazi se 41 tvrtka iz Dalmacije i samo 16 iz Splita i najbliže mu okolice.
Brodomerkur je u Dalmaciji drugi po ukupnom prihodu nakon Brodosplita, baš kao i na listi Splitsko – dalmatinske županije. Po ostvarenoj dobiti zauzima šesto mjesto u Županiji. TREĆI U DJELATNOSTI U trgovini na veliko, dakle u temeljnoj djelatnosti, Brodomerkur je baš kao i 2002. godine zauzeo treću poziciju. Tu je ostalo sve isto – prvi je Getro, druga je Medika, pa Brodomerkur, potom slijede :Agrokor – trgovina, Hypo-leasing Kroatien, Pevec, Oktal Pharma, Farmacija, Medical Intertrade. PRVI U GRANI Brodomerkur i nadalje ostaje liderom u prometovanju tehničkim robama, ako se usporedi s još tri trgovinske kuće iz iste branše- Elektropromet iz Zagreba i Elektromaterijal iz Rijeke.06.06.2004.

NAJAVLJENA SKUPŠTINA DIONIČARA - 30.SRPNJA

Uprava Društva je na svojoj 114. sjednici održanoj 25. 05. 2004. g. donijela odluku o sazivanju Glavne skupštine Društva. Prema ovoj odluci Glavna skupština održat će se 30. srpnja 2004. g. sa početkom u 11, 00 sati u prostorijama Društva.
Prema utvrđenom dnevnom redu, na Glavnoj skupštini će se pored uobičajenih točaka u nadležnosti Glavne skupština, naći i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta Društva, te izbor Nadzornog odbora.
U sastav novog Nadzornog odbora, shodno Zakonu o radu, ulazi i predstavnik radnika (ne bira ga Glavna Skupština) kojeg bi radnici trebali imenovati do održavanja Glavne skupštine, kako bi se mogao konstituirati Nadzorni odbor.31.05.2004.

PROVJERA FUNKCIONIRANJA ISO STANDARDA

Obavljena je prva provjera funkcioniranje procedura iz standarda kvalitete ISO 9001, nakon recertifikacije. Kod svih bivših esksternih provjera Bureaua Veritas najmanje je analizirana poslovni proces u maloprodajnoj mreži. Provjerom su obuhvaćeni ovi zahtjevi norme ISO 9001- zahtjevi vezani uz dokumentaciju, nabava, pružanje usluga, zadovoljstvo kupca, servis, interni audit, reklamacije. Nakon cjelodnevne eksterne provjere nije utvrđena ni jedna neusklađenost što je za svaku pohvalu.25.05.2004.

ISTRAŽIVANJE - KOMUNIKATIVNI KOMERCIJALISTI

Provedeno je anketiranje zadovoljstvu partnera u poslovanju s nama, ali su provjerena i razmišljanja dobavljača i kupaca o Brodomerkurovim komercijalistima. Jedno od pitanja bilo je – ocijenite Brodomerkur s obzirom na elemente koje mora posjedovati svaki uspješni komercijalist. Upitima se navodi osam mogućnosti – od uljudnosti, komunikativnosti, točnosti u ispostavljanju računa, poznavanju robe, uvjerljivosti, pouzdanosti u izvršavanju dogovorenoga, razumijevanja potrebe kupaca pa do reagiranja na probleme. Rezultati analize pokazuju kako su uljudnost i komunikativnost dominantne u poslovnom ponašanju Brodomerkurovih komercijalista ( s prosječnom ocjenom 4, 45 za uljudnost i 4, 32 za komunikativnost – ocjene su se davale prema skali od 1 do 5).22.05.2004.

ZAPIS S CVJETNE REGATE

Nekoliko puta vrijeme je spriječavalo održavanja cjetne regate koja se tradicinalno održava uoči proslave zaštitnika Splita sv. Dujma. U trećem pokušaju rascvjetala se konačno splitska luka, a donatori, tvrtke i ustanove darovali su cijeće i tako pomogli uređenju okućnica. Brodomerkur treću godinu za redom sudjeluju u toj manifestaciji. Ove godine cvijeće je darovano Udruzi "Lastavice ", pa ono već krasi ulaz u njihove tek preuređene rade prostorije.09.05.2004.

POVODOM IZLOŽBE - SJEĆANJE NA INTERIJER

Prošlog tjedan održana je pod pokroviteljstvom Zavoda za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Građevinsko – arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Splitu izložba radova arhitekata Nene Kezića i Emila Šverka. Među stotinjak izložaka lijepo je bilo prisjetiti se nagrađenog i ponovno pogledati Brodomerkurovu ex rent a car agenciju za koju je interijer napravio Neno Kezić. No, uz nju je vezan i ugodan podatak, jer je interijer agencije 1991. godine zaslužio najveću nacionalnu nagradu – Bernardo Bernardi. Od tada do danas prošlo je vremena, agencije ni nagrađenog interijera s Trumbićeve obale 16 više nema. U tom prostoru danas je Brodomerkurova trgovina boja i lakova. Eto, ostaju tek slike i sjećanja!02.05.2004.

IZ MEDIJA - VISOK RAST PRIHODA

Poslovni rezultati za prošlu godinu za većinu tvrtki već su doživjeli i medijsko očitovanje budući da je istekao rok za prijavljivanje ostvarenja FINI (31. ožujka). Sada se ti rezultati mogu usporediti s drugim privrednim subjektima. Prema izvješćima o poslovanju za 2003. godinu razvidno je, pišu domaće dnevne novine kako Brodomerkur bilježi visoku stopu rasta prihoda- 25, 5 posto u odnosu na 2002. godinu. Brodomerkur se plasirao na deseto mjesto po porastu ukupnog prihoda u odnosu na godinu prije. Na toj listi prva je Ina Grupa, potom dolazi Agrokor, HT Grupa, Pliva, Podravka, Aris grupa, VIPnet, Lura, Medika i Brodomerkur.26.04.2004.

USUSRET PROSLAVI ZAŠTITNIKA GRADA - TOMBOLA U DUJMU

Tombola u trgovinskom centru Dujam kojem su ime nadjenuli naši sugrađani prigodom otvorenja, postala je dijelom Brodomerkurove tradicije užežin proslave dana zaštitnika grada. Tombola u Dujmu organizirat će se u srijedu 5. svibnja u 18 sati, program će voditi Tonči Banov i Snježana Šiškov Sinovčić, a nastupit će i mješovita klapa Filip Dević. Fond nagrada je vrijedan- terno – 4 tisuće kuna, cinkvina – 8 tisuća kuna i tombola 16 tisuća kuna (sve u robi ).
Do početka tombole odvijat će se prodajno humanitarna akcija vrtića i udruga Sve ptičice za Lastavicu. Takva akcija već je organizirana u Marmontovoj ulici, glavnoj splitskoj šetnici, pa su djeca kao vrijedni animatori uspjeli skupiti sredstva za kupnju jednog četvornog metra budućeg stana.
Najveći splitski blagdan bit će obilježen i darivanjem kupaca. Naime, bit će tiskano tisuću plakata iz kalendara i to fotografija koja vizualizira najstariju katedralu na svijetu - sv. Duju. Ovo je inače godina u kojoj grad Split i splitsko –makarska nadbiskupija slave sedamnaest stoljeća od mučeništva Dujma, koji je 10. travnja 304. zajedno s još sedam kršćana u Saloni životom posvjedočio svoju vjeru. Zaštitnik grada i nadbiskupije Dujam podrijetlom je iz sirijske Antiohije. Bio je apostol vjere, a kao biskup predvodio je u ono doba već dobro organiziranu salonitansku crkvu.12.04.2004.

USPJEŠNO POSLOVANJE 2003.GODINE

Uprava Brodomerkura je na sjednici održanoj prije tjedan dana usvojila rezultate poslovanja za 2003. godinu. Prošla godina zvršila je uspješno i to s ukupnim prihodom od 1, 675 milijardi kuna. Taj prihod predstavlja prebačaj plana od 16% i prebačaj realizacije 2002. godine od 25%.
Dobit poslije poreza u 2003. godini iznosi 11. 25 milijuna kuna. Taj iznos je za 8% veći od ostvarenja u 2002. godini.
Niža stopa rasta dobiti poslije poreza u odnosu na stopu rasta prodaje, rezultirat je trenda pada marže koji pogađa distribucijsko poslovanje u Hrvatskoj03.04.2004.

FOTOZAPIS S BOAT SHOWA U SPLITU

Splitska riva ovih dana vrijedi više - za sve one motornjake, jedrice fishermene, gumenjake. . . koji su se smjestili na kopnu ili su privezani uz pontone luke. Brojni potencijalni kupci, ali i kibiceri pohode 6. CROATIA BOAT SHOW koji je istovremeno i dobra promidžba Splita.29.03.2004.

ISTRAŽIVANJE ZADOVOLJSTVA POSLOVANJA S VELEPRODAJOM

U tijeku je prema zahtjevima norme ISO 9001:2000 istraživanje zadovoljstva kupaca koji posluju s Brodomerkurovom veleprodajom. Napravljena je lista od šezdesetak najvećih partnera među kojima su na primjer brodogradilišta, građevinari, montažeri. . . Cilj je doznati ne samo kaoliko su nam poslovni odnosi zadovoljavajući, već prije svega što je moguće unaprijediti.23.03.2004.

USURET BOAT SHOWU NA SPLITSKOJ RIVI

Na splitskoj rivi od 30. ožujka do 4. travnja bit će otvoren šesti po redu Croatian Boat Show koji iz godine u godinu privlači sve više izlagača. Na tom međunarodnom sajmu na kojem proizvođači izlažu i na kopnu i na moru te novitete iz područja nautike, Brodomerkur će se pojaviti i s motorima gliserima te gumenim čamcima.
Na stotinjak četvornih metara bit će izloženi vanbrodski motori Tohatsu, gliseri Arkos te kao novina u programu –gumeni čamci marke RIS domaćeg proizvođača AD PLASTIKA.
Najavljeno je da će na bitvama duž rive biti vezano 250 plovila – luksuznijih jedrilica, jahti, fishermena …Među, elitnim jahtama koji izazivaju uzdahe, naći će se i KAITOS 76, koju je nedavno kupio princ od Bahreina.17.03.2004.

...OVE GODINE NA ZG AUTO-SHOWU

Već tradicionalno Brodomerkur se prezentira na Zagrebačkom Auto Show-u proizvodnim programom skutera. Na površini od 80 četvornih metara u paviljonu 16 na štandu 12, moguće je vidjeti svu raznovrsnost ponude poznatog branda Malaguti.15.03.2004.

HUMANITARNA AKCIJA ZA LASTAVICU

Započela je realizacija zajedničkog projekta barda umjetničke fotografije Ante Verzottija, Brodomerkura i Slobodne Dalmacije uz pomoć kojega će se namaknuti sredstva za kupnju stana Udruzi Lastavica. Riječ je o Udruzi koja potiče i podupire osamostaljivanje za život osoba s teškoćama u razvoju te mladeži bez obiteljske skrbi koja nakon punoljetstva napuštaju domove za nezbrinutu djecu.
Potrebna sredstva dobit će se prodajom Verzottijeve fotomonografije Splitski amarcord koja sadrži više od tristotinjak fotografija Splita nastalih tijekom autorova rada na Brodomerkurovom kalendaru.
Autor teksta je poznati pjesnik i novinar Jakša Fiamengo. Monografija će biti prevedena i na Engleski, a tiskat će se 2500 primjeraka. Splitski amarcord se već može naručiti u pretplati po cijeni od 402 kune, na žiro račun – Brodomerkur d. d 2500009 –1501130313.09.03.2004.

PREMA MIŠLJENU POTROŠAČA - BRODOMERKURU PRIZNANJE

Časopis Zaštita potrošača u suradnji s NCEIP-om, istražujući mišljenje 23. 005 potrošača iz svih županije, došao je do imena tvrtki koje treba pohvaliti kada je riječ o odnosu prema potrošačima. Na temelju anketa, analiza i ocjena potrošača koje su provodili volonteri od srpnja prošle do kraja siječnja ove godine, stvoren je top 50. Među tim tvrtkama nalazi se i Brodomerkur.
Priznanja pod nazivom 50 dobrih za potrošače bit će uručena na 1. saboru zaštite potrošača u Umagu u povodu Svjetskog dana potrošača.28.02.2004.

OBILJEŽEN JUBILEJ KLUBA DDK-a

Brodomerkurov Klub dobrovoljnih darovatelja krvi jedan je od najstarijih u Splitu i ove godine obilježio je trideset jubilarnih godina. Godišnja Skupština Kluba stoga bila je u znaku proslave obljetnice, ali i sjećanja na humanost brojnih članova Kluba koji je kao interventni bio i ostao slamkom nade mnogim ljudima. Uz Brodomerkurov Klub vezano je ime njegovoga utemeljitelja Nevena Sveteca, danas umirovljenika.
S tadašnjih 25 članova Klub je danas narastao do 420 dobrovoljnih davatelja. Tijekom prošle godine članovi Kluba dali su u interventnim akcijama 70 puta krv. Svake godine na Skupštini Kluba članovi koji su dali krv 10, 20, 30, 40 i 50 puta dobivaju posebne zahvalnice. Jubilarnih deset puta krv su dali : Jurica Bašić, Marko Beban, Mira Vidović, Nada Šalinović.
Dvadeset puta interventnom pozivu odazvali su se : Jagoda Milošević, Jakša Sabiončelo, Jadranka Smoje, Jakša Šimičić, Mlađan Tudor. Trideset puta krv su dali : Jadranka Cikatić, Dragica Kapetanović i Ivo Rogomentić.
Na listi od četrdeset darivanja nalaze se četiri donatora : Stipe Čačija, Ante Lučić, Ante Govorko i Mladen Mendeš.
Ove godine su, s obzirom da je proslavljena obljetnica Kluba, posebna priznanja dobili članovima koji su krv darovali 50 i više puta
(čak 97 ). To su : Mirko Ban, Ante Dragičević, Aljoša Dumanić, Sando Ivanišević, Vjenceslav Jurčević, Ante Kuvačić, Ante Laus i Goran Stipišić.24.02.2004.

BRODOMERKUR NA GASTU 2004

Deveti put za redom Brodomerkur se prezentira na sajmu prehrane, pića i hotelsko-ugostiteljske opreme koji se održava na splitskome Žnjanu. Na površini od sto četvornih metara izložen je proizvodni program sedam partnera profitnog centra Oprema interijera, Uz sitni inventar prezentirana je i ugosteljska oprema domaćih proizvođača, primjerice - ugostiteljska oprema Končara, zatim sustavi za čišćenje podova Demit iz Duge Rese. Na Gastu koji se zatvara 29. veljače, izlaže šestotinjak proizvođača iz sedam zemalja.23.02.2004.

PRIZNANJE ZA IZLAGAČKI NASTUP

Dok se efekti nastupa na nedavno održanom 13. Međunarodnom sajmu sportu i nautike tek imaju očitovati u nekim novim narudžbama, dotle je jamačno da je Brodomerkurova vizualna prezentacija brodova ARKOS i vanbrodskim motora TOHATSU, bila uočljivom. Naime, crveno - crna vizualizacija štanda bila je dojmljivom, pa je Brodomerkur zaslužio priznanje i plaketu za najvišu razinu oblikovanja i najbolje ideje u rješavanju izložbenog prostora na sajamskoj priredbi.16.02.2004.

JUBILEJ KLUBA DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI

Brodomerkurov Klub dobrovoljnih darivatelja krvi proslavi će svoju veliku obljetnicu-30 godina humanitarnoga rada. Sve te godine članovi jednog od najstarijih klubova u Splitu nesebično su darivali tu najdragocjeniju kapljicu života. Posebnost Brodomerkurovog Kluba je -što je on interventni (akcije po hitnom pozivu) pa su nebrojeno puta kroz povijest članovi Kluba spašavali živote. Trenutačno Klub broji 420 darivatelja, a njega ne čine samo zaposlenici tvrtke već je on otvoren i za građane koji se hoće priključiti toj humanoj obitelji. Svih trideset godina, s ogledom na prošlost, bit će obilježeno na Godišnjoj Skupštini Kluba koja će se održati 27. veljače.08.02.2004.

SIROBUJA NOVI HIC

Brodomerkur je od početka godine preuredio trgovinski centar na ulazu u Split sa zapadne strane, u tzv. HIC, sukladno standardu zacrtanom u strategiji razvoja maloprodaje. Tako je Sirobuja postala još jednim home improvement centrom ili centrom za unapređenje življenja pa se tu mogu naći sve " velike i male stvari " potrebe za izgradnju i opremanje doma, dakako uz savjete stručnjaka.01.02.2004.

URUČENE NAGRADE SRETNIM DOBITNICIMA

U prostorijama Brodomerkura upriličena je prigodna svečanost na kojoj su uručene nagrade sretnicima iz blagdanske nagradne igre "57 NAGRADA ZA 57 GODINA". Prvu i najvrijedniju nagradu u iznosu od 57 tisuća (vrijednosti robe) osvojio je Ivan Nikolić iz Splita. Druga nagrada, skuter Malaguti Warrior pripao je Zoranu Buntjeliću, dok perilica rublja Gorenje ide u Prolog Veliki Marku Gašparu. Posebnu nagradu putovanje u Pariz za dvoje dobio je Mladen Glušević i to kao vlasnik najvećeg računa. Naime, Glušević je za trajanja nagradne igre odlučio kupiti vrijedan brod ARCOS. Nagrade je prvoj četvorici, od njih pedeset i sedam, uručio član Uprave Tonći Jeličić.20.01.2004.

KUNA PO KUNA PALAČA

Sutra će u splitskom Centru za socijalu skrb biti uručena donacija Brodomerkura i njegovih kupaca u visini od 15 tisuća kuna i to obitelji samohrane majke sa šestoro djece. Završetak je to blagdanske akcije "Kuna kao palača ", a u kojoj su sudjelovali kupci u Brodomerkurovim trgovinama tako što je iz svakog računa izdvojena po kuna u humanitarnu svrhu za poboljšanja uvjeta stanovanja socijalno ugrožene obitelji. I na ovaj način zahvaljujemo se svim našim kupcima koji su omogućili da kuna postane palačom majci sa šestoro djece.19.01.2004.

shop.brodomerkur.hr DOBIO 4 ZVJEZDICE

U ovogodišnjoj "šetnji" po hrvatskim Internet trgovinama, renomirani informatički časopis PC Chip našu je Internet trgovinu ocijenio s četiri zvjezdice.31.12.2003.

ZABILJEŠKE S BLAGDANSKE TOMBOLE

Brodomekurovom tradicijom postala je blagdanska tombola koju zaigraju brojni Splićani. U trgovinskom centru Dujam stvori se, neposredno prije početka izvlačenja, neopisiva gužva. I veliki i mali zaigraju, no, sretnika je samo troje. Taj stari splitski običaj zabave za puk Brodomerkur njeguje već treću godinu.Brodomerkur prodajni centri

 • Trgovački centar Dujam

  Solinska 47
  21 000 Split

  t: + 385 21 301 777
  f: + 385 21 301 168
  e:TCDujam@brodomerkur.hr

  Radno vrijeme:
  pon - pet.:   07.00 - 19.00

  subotom:     07.00 - 15.00

  Građevinski materijal:

  pon.-pet. 7.00 - 17.00

  subotom 7.00 - 15.00


  NEDJELJOM NE RADIMO

 • Trgovački centar Šibenik

  Put Solarisa 7
  22 000 Šibenik

  t.:+ 385 22 492 540
  f: + 385 22 492 550
  e: TCSibenik@brodomerkur.hr

  Radno vrijeme:
  pon - pet.   07.00 - 19.00

  subotom    07.00 - 15.00

  Građevinski materijal:

  pon.-pet. 07.00 - 17.00

  subotom 07.00 - 15.00

  NEDJELJOM NE RADIMO

 • Trgovački centar Knin

  Trg Ante Starčevića 1
  22 300 Knin

  t.:+ 385 22 660 520
  f: + 385 22 662 720
  el: TCKnin@brodomerkur.hr


  Radno vrijeme:


  pon. - pet. 07.00 - 19.00

  subotom   07,00 - 15,00

  NEDJELJOM NE RADIMO

 • SPLIT, Marmontova 5

  t.: + 385 21 343 142
  e-mail:prod409@brodomerkur.hr


  RADNO VRIJEME:

   
  pon.- sub. 08.00 - 20.00

  subotom   08.00 - 13.00

   

  NEDJELJOM NE RADIMO


   

 • KNIN, Vedro polje

  t.: + 385 22 660 346,

  e: prod463@brodomerkur.hr

   

  RADNO VRIJEME:

  pon. - sub. 7,30 - 14,30

  NEDJELJOM NE RADIMO