Nalazite se na: Arhiva novosti > Arhiva novosti - 2008

Arhiva novosti - 2008

10.12.2008.

BRAVO ZA VOLONTERKE!

Uz Međunarodni dan volontera 5. prosinca održan je u hotelu LeMeridien-Lav Bal volontera na kojem su najistaknutijim volonterima podijeljena priznanja. Naš volonterke Mare Čerdić, Milka Kalajžić, Ivana Jerčić i Slavica Ščalić zaslužile su to vrijedno priznanje u kategoriji „Zaštita i očuvanje zdravlja „, a nominirane su od Županijske lige protiv raka. Brodomerkurove volonterke stoji, među ostalim u obrazloženju, su anđeli bez krila i nesebično se odazivaju svakoj promotivnoj i edukativnoj akciji Centra za onkologiju. Pomažu one Udruzi da opstane i nastavi djelovati za dobrobit lokalne zajednice. Čestitamo!10.12.2008.

ISTRAŽIVANJE GfK -7. MJESTO U PONUDI KUĆANSKIH UREĐAJA

GfK je napravio u listopadu istraživanje tržišta u čijem fokusu su bili kućanski uređaji i potrošačka elektronika. Istraživanjem je obuhvaćeno tisuću domaćinstava na nacionalnoj razini, dakle i sve regije.
Ili detaljnije - istraživanje širokog spektra obuhvatilo je pitanja vezana uz poznavanje trgovina, kupnju u trgovinama, ocjenjivanje trgovina po kriterijima –cijena elektro asortimana, širini ponude, interijeru, osoblju, zatim kriteriju odabira trgovina za kupnju, set pitanja o kupnji na rate …
Kada se to sve izanaliziralo, dobiven je rezultat prema kojem je Brodomerkur pozicioniran na 7 mjesto među 31. analiziranom trgovinom s obzirom na zadovoljstva ispitanika širinom elektro asortimana. Isto tako 7 posto kućanstava kupovalo proizvode iz elektro asortimana u Brodomerkuru u posljednje dvije godine što je dobar podatak ako se ima na umu prostorna prisutnost trgovina, ali i činjenicu da se Brodomerkur bavi većim dijelom distribucijom roba na veliko10.12.2008.

KAMPANJA ZA DRUŠTVENO ODGOVORNA PODUZEĆA

Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda „ Cenzura plus“ iz Splita započela je kampanju kojom želi potaknuti, ali raditi na informiranju i educiranju društvene odgovornosti poduzeća, ali i pojedinaca i lokalne zajednice. Održan je i prvi okrugli stol u Vili Dalmacija na kojem je Brodomerkur s obzirom na iskustva bio jedan od moderator teme.24.11.2008.

ISO STANDARD ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Uprava BRODOMERKURA donijela je odluku o uvođenju nove norme ISO 14001:2004
koja se odnosi na zaštitu okoliša i najvećim dijelom je vezana uz poslove PC Inženjeringa. Cijeli postupak uvođenja tog standarda kvalitete za okoliš treba biti okončan do kraja siječnja 2009. godine.24.11.2008.

RUŽIČASTI HLADNJAK ZA RUŽIČASTU BUDUĆNOST DJECE BOŽIĆ

U hotelu Atrium u organizaciji Dona Europa i Kluba žena liječenih na dojci organizirana je aukcija old timera „RUŽIČASTOG HLADNJAK S PLATINASTOM PETLJOM „ kojega su napravili Gorenje i Zlatarna Celje. To je već četvrti takav hladnjak koji dvije tvrtke doniraju i do sada su aukcije organizirane u Moskvi, Londonu, Zagrebu i ova četvrta u Splitu. Gorenje je veliki Brodomerkurov partner, a naša tvrtka podržava dovršetak gradnje Centra za onkologiju kojemu su i bila namijenjena sva sredstva od aukcije. Brodomerkur je izlicitirao hladnjak u visini od 30 tisuća kuna, a on će biti darovan djeci Božić prigodom predstojećih blagdana sa željom da im se konačno počne graditi kuća za koju su prikupljena sredstva. Žene koje su mahom napunile dvoranu Peristil izlicitirale su još dvije platinaste petlje. Prije početka licitacije potporu su dali brojni pojedinci i tvrtke koji su uplatili donacije pa je ukupno prikupljeno 121 tisuća kuna koja će se utrošiti na opremanje ženskog odjela nove onkologije.09.10.2008.

BRODOMERKUR DIONIČAR HAJDUKA

Odlukom Uprave Brodomerkura kupljeno je 10 tisuća kuna dionica u vrijednosti od 5 milijuna kuna. Na taj način Brodomerkur je postao vlasnik 2, 2 posto Hajduka. Splitska trgovinska tvrtka tradicionalno je vezana uz Hajduk što se očituje i sponzorskim ugovorima. Uz to i Brodomerkur je dio povijesti grada, one trgovačke, i bilježi 62. obljetnicu od utemeljenja. Stoga je i povijesni trenutak transformacije HAJDUKA bio još jedna podrška Klubu uz kojega su vezane brojne emocije, ali i poslovni rezon tvrtke koja je uspješno, među prvima u Hrvatskoj prošla i pretvorbu i privatizaciju.21.09.2008.

IZ "LIDERA" - BRODOMERKUR 133.

Svake godine stručni tjednik za ekonomska pitanja LIDER tiska ediciju 500 najboljih tvrtki u Hrvatskoj, ali prema novostvorenoj vrijednosti. Računa se ona kao zbroj dobiti prije oporezivanja, neto plaća, poreza i prireza na plaće, svih doprinosa iz plaća i na njih, autorskih prava, ugovora o djelu sa svim porezima i prirezima…
Prema tom računu, odnosno novostvorenoj vrijednosti Brodomerkur je popravio svoj rang na ljestvici za četiri mjesta i zauzeo je 133. poziciju među 500 najuspješnijih HR –tvrtki za 2007. godinu. Po ukupnim prihodima Brodomerkur zauzima 35 mjesto, a ostvarenoj dobiti je 295. O Izvoz sudjeluje u prihodima s 6, 3 posto, a s ostvarenih 15, 2 milijuna eura izvoza Brodomerkur je dosegao 85. mjesto.
Broj radnika u odnosu na 2006. godinu povećan je prema tim podacima za 3, 1 posto. Zaposlenika je 769 što Brodomerkur svrstava na 82. mesto.
"Po" veleprodaji na 6. poziciji
Sve tvrtke s rang liste 500 najvećih svrstane su i po djelatnostima, tako je Brodomerkur dospio u kategoriju „ostala veleprodaja „ s još 122 tvrtke. Tvrtka zauzima 6. poziciju. Prvi je PEVEC, druga je Magma, treći Getro, pa Dinova-Diona, peti je Hypo –Leasing Kroatien- Zagreb.10.09.2008.

BILJEŠKA - POHVALA USLUŽNIM PRODAVAČIMA

Prodavači maloprodaje zrcalna su slika tvrtke, a kupac je uvijek „visost“ i uvijek je u pravu, pa su stoga naši prodavači “krivi „ i onda kada to nisu. Prodavaču se „pripisuju“ i loš proizvod, i pokvareni aparat i reklamacija i loša volja kupca. No, tako je. . Ali ima i lijepih primjera kada kupac ne može odolit i želi istaknut vrijedne prodavače. Na našu e- mail adresu stigla je takva pohvala koju smo izdvojili …
Poštovani,
Kao osoba i kao kupac Vaše tvrtke vrlo sam ugodno iznenađen i moram uputiti pohvalu za iznimno profesionalan i ljubazan odnos gospođe Janje Buljan iz prodavaonice 30342, Split, Dujmovača. Punu pohvalu također zaslužuje i gosp. Mario Barišić iz iste poslovne jedinice Vaše tvrtke.
Ovu i ovakvu pohvalu moram uputiti jer sam kao građanin i kao zaposlenik uslužnog sektora često u situaciji žaliti se na loše ponašanje osoblja prema klijentima. Mislim da je stoga jedino pošteno i pohvaliti osobe koje to zaslužuju. Gospođa Buljan posebno, a naknadno i Barišić pri mom su traženju keramičkih pločica koje su već povučene iz proizvodnje pokazali kako se treba ponašati prema klijentima, kako zastupati i svoje ime i ugled svoje tvrtke, te su sigurno zaslužni za dobar status Vaše tvrtke među klijentima. Vama, Vašoj tvrtki, gospođi Buljan i gosp. Barišiću želim svako dobro u osobnoj i poslovnoj domeni. Napominjem da gospođu Buljan i gosp. Barišića ne poznajem osobno, niti sam s njima povezan poslovno ili na bilo koji drugi način. Lijepi pozdrav Antun Matejčić iz Splita10.09.2008.

ISTRAŽIVANJE ZADOVOLJSTVA KUPACA - USLUGA NA PRVOM MJESTU

Velika većina kupaca lojalni su Brodomerkuru, poznaju njegovu djelatnost te mahom kupuju mjesečno. Brodomerkurov kupac spada u dobnu skupini od 36 do 50 godina.
Odluku o kupovini ne donose samo žene, već i muškarci i tu se ravnopravni u odluci ( po 11 posto), što je sukladno trendovima.
Brodomerkur jei dalje perjanica po kvaliteti usluga koja je dobila i najveću prosječnu ocjenu 4, 4, a na drugom mjestu je rješavanje reklamacija. Cijena i nadalje nije bitan element kod odluke za kupnju u našim trgovinama.13.07.2008.

Prodaja stanova u Zagrebu

Prodaji se izlažu 2 stana u Španskom sa garažnim mjestima. . .09.07.2008.

Prodaja građevine u Zagrebu-Buzin

Prodaji se izlaže POSLOVNA GRAĐEVINA u Zagrebu naselje Buzin. . .02.07.2008.

IZ "LIDERA"-TISUĆU NAJVEĆIH - BRODOMERKUR 39.

Uobičajeno je da svake godine tjednik za ekonomiju LIDER objavi najuspješnije tvrtke za prethodnu godinu. Ove godine umjesto 500 najvećih na popisu se našlo 1000 najuspješnijih gospodarskih subjekata prema rezultatima za 2007. godinu.
Već godinama Brodomerkur ima visok rang kada je riječ o ukupnom prihodu i uvijek je među prvih 50. Prema ukupnom prihodu za 2007. godinu naša tvrtka pozicionirala se na 39. mjesto što je za dva mjesta bolje od pozicije u 2006. godini. Naša tvrtka se po ukupnom prihodu u Splitsko – dalmatinskoj županiji nalazi se na 4. mjestu iza Konstruktor –inženjeringa, Brodosplita i Societe General banke. Rang prema sektorima – veleprodaja
Brodomerkuru plasman na 5. mjesto Među 200 tvrtki koje se bave veleprodajom i koje su po rezultatima rangirane među 1000 najvećih, Brodomerkur se nalazi na 5. mjestu.
U jakoj konkurenciji ispred nas su – Metro cash&carry, zatim Agrokor –trgovina, Medika, i Getro. Interesantan je i podatak da je Brodomerkur u odnosu na 2006. godinu povećao izvoz za 235 posto na 111 milijuna kuna, ali i uvoz za 43, 9 posto ( iznosi 562 milijuna kuna ).
Konkurencija U svojoj branši Brodomerkur je daleko iza sebe ostavio konkurenciju. Na 105. mjestu nalazi se slovenski Merkur, Elektromaterijal iz Rijeke je 174. , dok je Elektropromet iz Zagreba na 203. mjestu među tisuću «naj» tvrtki u Hrvatskoj «Sestrinske» tvrtke – sve među 1000 kompanija Tvrtke u vlasništvu MEPASA su plasirane među najuspješnije domaće kompanije. Tako je Saponia 163. s ukupnim prihodom od 535 milijuna kuna i poboljšala je «plasman» u odnosu na godinu ranije za pet mjesta.
Koestlin iz Bjelovara je 269. , dok je Maraska iz Zadra prema ukupnom prihodu zauzela 783 mjesto.28.06.2008.

"JAČA "FOND SOLIDARNOSTI

Fond solidarnosti radnika u okrilju Nezavisnog sindikata iz dana u dan povećava broj donatora – zaposlenika kojima se mjesečno od plaće odbija minimalno deset kuna. Trenutačno je u Fond solidarnosti upisano 465 od ukupno 814 radnika. Članovima Fonda solidarnosti mogu biti svi radnici bez obzira na to jesu li članovi sindikata.01.06.2008.

TOP STO KORPORATIVNIH BRENDOVA -54.BRODOMERKUR

Do sada se u hrvatskoj iz godine u godinu izračunavala vrijednost pojedine robne marke ( ili brenda), pa se tako zna da su najuspješnije Vegeta, Dorina čokolada, Zvijezda ulje, Ledo sladoled, Faks helizim deterdžent … No, pod okriljem stručnog časopisa « Lider» po prvi put je izračunata vrijednost hrvatskih kompanija kao brendova. Na prestižnoj listi Top sto korporativnih brendova na 54. mjesto rangirao se Brodomerkur s izračunom vrijednosti brenda od 46 milijuna dolara. Vrijednost brenda Brodomerkur u eurima je 29, 4 milijuna što preračunato u kune daje iznos od 213, 4 milijuna.31.05.2008.

GODIŠNJA SKUPŠTINA - DOBIT U PRIČUVE

Na Skupštini dioničkog društva Brodomerkur koja je održana 30. svibnja, u Zadru odlučeno je da se dobit nakon oporezivanja, u iznosu od 11, 63 milijuna kuna stavi u pričuve. U 2007. godini ostvarena dobit je za 4, 5 posto veća od one iz 2006. godine. Brodomerkur bilježi trend rasta pa su i ukupni prihodi realizirani u visini od 1, 77 milijarde kuna što je za 16 posto više od godine prije.
Većinski vlasnik Brodomerkura s 92, 4 posto je tvrtka Mepas.
Splitska trgovačka tvrtka održala je Skupštinu Zadru istog dana kada i još dvije tvrtke u vlasništvu Mepasa - Maraska iz Zadra kao domaćin, te Saponia iz Osijeka.18.05.2008.

U DOBRU SE UMREŽILI BRODOMERKUR & PARTNERI

Kada dobra volja umreži poslovno partnerstvo onda nije teško vrijednu donaciju realizirati. Eto, tako su Brodomerkur i tri partnera CHROMOS – Svjetlost iz Lužana, Kožulom d. o o. iz Slavonskog broda i Tinctor d. oo. poduprli veliku akciju 182 srednjoškolca volontera koji su tijekom jednog dana uredili osam splitskih vrtića. Pod pokroviteljstvom Udruge Most koja uz beskućnike, potiče i aktivnosti mladih ljudi organizirana je spomenuta akcija pa su srednjoškolci bojali i oslikali fasade vrtića, «opiturali» ograde, posadili cvijeće …Ukratko «uglancali»su prostor za najmlađe. O cijelom tom događaju « kada se vrijedne ruke slože», napravljena je izložba u prostorijama Poglavarstva.12.05.2008.

PUŠTENA U RAD TRAFOSTANICA"GOMILICA"

U utorak 13. svibnja svečano je puštena u rad trafostanica 35/10KV «Gomilica» kojom će se značajno poboljšati opskrba električnom energijom područja Kaštela.
«Snaga nove trafostanice iznosi 2x16MVA što će omogućiti stabilizaciju napajanja električnom energijom čitavog kaštelanskog kraja dijela Solina i Sv. Kaje, a osigurava i dovoljno kapaciteta, što je iznimno važno za budući gospodarski razvoj ovog područja koje se zadnjih nekoliko godina ubrzano razvija «, rekao je na prigodnoj svečanosti predsjednik Uprave HEP-a Ivo Mravak. Novu trafostanicu koja je s kabelskim raspletom vrijedna oko 25 milijuna kuna izvodio je i Inženjering Brodomerkura i to u dijelu građevinskih i zanatskih radova i isporuke opreme.03.05.2008.

SPORTSKI SUSRETI - PUN POGODAK

Sportski susreti "sestrinskih " tvrtki - Saponije, Mepasa, Koestlina, Maraske i Brodomerkura koji su održani u Neumu pokazali su da je uz sportsko nadmetanje jači cilj međusobno druženje i upoznavanje. Oko 250 radnika - sportaša koji su došli iz svih krajeva Hrvatske od Osijeka i Bjelovara, Zagreba do Zadra, Splita, Dubrovnika sve do BiH i širokog brijega poželjeli su jedno - da susreti postanu tradicionalni. A, kada je o sportu riječ onda su radnici Brodomerkura najtrofejiji jer su pobijedili u tenisu, košarci, pikadu. U malom nogometu su osvojili drugo mjesto, a u stolnom tenisu treće. Žene su bile prve u odbojci, dok su u pikadu bile treće. U hotelu Zenit u Neumu održani si u radni sastanci svih uprava, a prihod od lutrije uplaćen je u humanitarne svrhe.26.04.2008.

VELIKI ODAZIV ZA FOND SOLIDARNOSTI

Svi radnici tvrtke dobili su uz plaću obrazac u kojem je ostavljeno na volju svakog radnika upisati iznos od minimalno deset kuna kojim će se pridružiti hvale vrijednoj akciji Nezavisnog sindikata u kumuliranju sredstava za pomoć teško oboljelim radnicima ili pak onima koji imaju tešku socijalno – materijalnu situaciju. U samo dva dana od početka trajanja akcije već 200 radnika odgovorilo je na poziv Sindikata s upisanim iznosima većim od deset kuna. U Nezavisnom sindikatu, još nam kažu kako ima radnika koji su jednokratno donirali i «značajnije» iznose.
Socijalna osjetljivost radnika jedan je od standarda koji krase djelatnike Brodomerkura.26.04.2008.

SPORTSKI SUSRETI "SESTRINSKIH"TVRTKU U NEUMU

Sportski susreti NEUM 2008. će okupiti, kako najavljuju organizatori iz Saponije, više od 200 zaposlenika iz šest sestrinskih tvrtki – Mepas, Metalac, Koestlin, Saponia, Maraska i Brodomerkur. Nadmetanja ovog tipa su odlična, ne samo zbog iskušavanja sportskih vještina zaposlenika već su i izvrsna prilika da se ljudi iz različitih sredina upoznaju, druže i surađuju. Brodomerkur će na sportske susrete koji se održavaju u Neumu od 1. do 4. svibnja, krenuti s reprezentacijom od 50 «sportaša»od kojih je 16 žena.26.04.2008.

GODIŠNJA SKUPŠTINA U ZADRU

Godišnja Skupština dioničkog društva Brodomerkur održat će se 30. svibnja u 11, 30 sati u Zadru u prostorijama Maraske, Biogradska cesta 64a. Istoga dana održat će se u Zadru još dvije skupštine – Maraske i Saponije.
Sve tri tvrtke u vlasništvu su Mepasa iz Širokog brijega.08.04.2008.

MOSTARSKI KAMPUS - ZAVRŠENA ČETIRI FAKULTETA

Prva faza radova za Kampus u Mostaru koji gradi Brodomerkur kao nositelj konzorcija prati postavljen dinamički plan. Već su završeni i predani Ekonomski fakultet, Akademija likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, Audio- vizualna dvorana, PMF, Medicinski fakultet. Završni radovi obavljaju se na – Strojarskom fakultetu, Agronomskom fakultetu, Građevinskom fakultetu, a završeni su građevinski radovi na prvoj etaži Filozofskog fakulteta. Otvorena su gradilišta na dva objekta – Visoka zdravstvena škola, zgrada rektorata sveučilišta. Ako sve bude teklo prema planiranoj dinamici radovi na Kampusu bi trebali biti završeni krajem godine.01.04.2008.

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR

Sindikati Brodomerkura i Uprava tvrtke potpisali su Kolektivni ugovor na godinu dana u kojem je među ostalom ugovoreno povećanje plaća od pet posto.
Definirano je i povećanje godišnjih prigodnih nagrada radnicima kao što su uskrsnica i božićnica.24.03.2008.

BRODOMERKUR NA ZAGREBAČKOM AUTO SHOWU

Od 27. ožujka do 4. travnja održava se tradicionalno najposjećeniji specijalizirani sajam ZAGREB AUTO SHOW na kojem će predstaviti Brodomerkurov partner Malaguti.
U paviljonu jedan, na štandu broj 13 bit će izložena tri nova modela skutera od kojih izdvajamo najatraktivniji – Spidermax 500 RS.17.03.2008.

AKCIJA DONIRANJA KRVI PUN POGODAK !

Akcija darivanja krvi koju je organizirao Klub DDK-a Brodomerkura u suradnji s Crvenim križem i Odjelom za transfuziju KBC –a Split pokazala se uspješnom. Akciji se pridružio i Gradski kotar Split 3 u kojem je smještena i poslovna zgrada tvrtke.
Tijekom četverosatnog trajanja akcije prikupljeno je 36 doza krvi ili jednostavnije rečeno, oko 15 litara dragocjene tekućine. Odaziv je bio i veći, ali deset radnika nakon provjere zbog zdravstvenih razloga nisu mogli dati krv. Stoga ne kaže uzalud predsjednica Kluba Đurđica Arnautović – darivanje krvi nije samo činjenje dobra drugome, nego i sebi, jer se obavi i kontrolni pregled. Ono što je nadalje, Đurđica izdvojila kao posebno pohvalno je to što je u Klub upisano šest novih, mladih po stažu u tvrtki, članova Kluba. Uz to aktivirali su se i neki članovi koji su zadnji put dali krv pije deset – petnaest godina, ali ih je akcija «na licu mjesta» ponukala da se odazovu pozivu. Đurđica Arnautović rekla nam je kako će se tijekom godine ovakva akcija još jednom ponovit. Posebno valja izdvojiti Miru Sladojević, našu susjedu koja je na poziv s radija odlučila po prvi put darovati krv, usprkos toga što, kako nam reče «ima godina».
Eto, još je ljepše to zazvučalo kad smo doznali da i njezin sin Damir radi u Brodomerkuru.
Krv su donirali – Josip Vlastelić, Đurđica Arnautović, Stjepan Gudelj, Nedjeljko Jerončić, Aljoša Sinobad, Marko Jukić, Vesna Stipančvić, Zvonimir Vidović, Stjepan Tabak, Anđelko Rađa (vanjski član Kluba – krv darovao 130 puta), Tomislav Šimac, Ivana Vučetić, Stipe Roguljić, Stipe Ljubo Bilić, Vjenceslav Jurčević, Mlađan Tudor, Davor Jelovčić, Tomislav Markić, Mira Sladojević, Milan Zarić, Mirjana Radman, Danči Sinobad Mimica, Nives Terze, Luka Mandić, Antonio Jerković, Biserka Kovačić, Špiro Tomaš, Tomislav Balić, Marija Čale, Igor Ivančić, Ante Laus ( vanjski član – 80 puta darovao krv ), Zoran Šulović, Žarko Jaić i Blaženka Franić.12.03.2008.

RADNICI BRODOMERKURA I GRADSKOG KOTARA SPLIT 3 DARUJU KRV

U utorak 18. ožujka u organizaciju Kluba DDK i Crvenog križa organizirat će se u poslovnoj zgradi Brodomerkura velika akcija doniranja krvi. Akcija darivanja počinje u 9 i završava u 13 sati. Ovoj hvale vrijednoj inicijativi priključit će se i stanovnici iz susjedstva – Gradskog kotara SPLIT 3. Brodomerkurov Klub jedan je od najstarijih u Splitu i jedini interventni, pa je i ova inicijativa prilika da se u humanosti iskažu i novi zaposlenici Brodomerkura.
Krv se kaže nam predsjednica Brodomerkurovog Kluba Đurđica Arnautović nastavlja može darivati 18 do 65 godine života pa je i to način da se kontrolirate zdravlje, ali i čini dobro drugima. Dobrovoljni darivatelji krvi treba i to spomenuti ostvaruju, baš zbog svoje humanosti, prema odluci poslovodstva i neke bonuse, na primjer dva slobodna dana po darivanju u dogovoru s poslodavcem, a organiziraju se i godišnja druženja, izleti te dodjele zahvalnica.12.03.2008.

ISTRAŽIVANJE - A,ŠTO PARTNERI MISLE O NAMA !?

Svake godine radi se anketiranje kojim se provjerava zadovoljstvo naših potrošača, ali i kupaca –partnera u veleprodajnom poslovanju. Sve je to vezano uz zahtjeve koje je postavio ISO STANDARD. Što kaže najnovije anketiranje provjereno je na slučajnom uzorku 41 tvrtke s kojima Brodomerkur posluje. Naši partneri trebali su iznijeti svoj stav o dosadašnjoj poslovnoj suradnji s Brodomerkurom, učestalosti poslovanja, zatim koji su to razlozi zbog kojih oni radije posluju s nama te što je to po njihovom mišljenju sve čini komercijalistu uspješnim.
Svi ispitanici u velikoj većini dobro poznaju poslovanje Brodomerkura i 87, 8 posto njih ima povoljna stav o našoj tvrtki na temelju dosadašnje poslovne suradnje. Uglavnom svi oni rade na temelju godišnjeg ugovora (70, 7 posto ). KONKURENTSKE PREDNOSTI … Eto čini se, ako je vjerovati anketama, da naši veliki partneri imaju isti zahtjev prema trgovcu kao i «mali»kupci. Najvažnije im je da je komercijalist uljudan i da dobiju robu brzo. Tek potom slijede kvaliteta usluge, pa tek kao četvrto- uvjeti i rokovi plaćanja(! ). I na kraju stižu, redom – jamstva, servisiranje, cijena(! ) i propagandni materijal.
BRODOMERKUROV KOMERCIJALIST GOTOVO IDEALAN Najveću ocjenu naš komercijalist dobio je za uljudnost gotovo peticu. Uz to krasi ga i komunikativnost, pa poznavanje robe. S razumijevanjem potreba kupaca nešto je «tanji», jer je ocijenjen s četvorkom, baš kao što bi trebao brže reagirati na probleme kupaca. Pouzdanost u izvršavanju dogovora, točnost ispostavljanja računa rangirani su na šesto i sedmo mjesto. I zadnje i najlošije je ocijenjena uvjerljivost naših komercijalista.01.03.2008.

KLIKNITE , DONIRAJTE UDRUGU SANUS !

Udruga donacije. info, svojevrsna burza udruga iz Hrvatske, pokrenula je hvale vrijedan projekt donacija udruga, ali pod sponzorskim patronatom tvrtki. Toj nacionalnoj humanitarnoj akciji pridružio se i Brodomerkur tako što je uzeo pokroviteljstvo na Udrugom Sanus iz Splita u koju su uključena djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji. Cijeli pristup mogućnosti donacije je vrlo jednostavan -vašim «klikom» vi dodajete ukupnom iznosu kunu koju za vas uplaćuje Brodomerkur. Što trebate – ući na stranice www. donacije. info, zatim kliknuti na zeleni baner – «klikni! donirajmo»;» doći» do udruge SANUS ( i logotipa BRODOMERKUR) te »kliknuti». Tim činom ste upisali kunu koju za vas uplaćuje naša tvrtka. Akcija traje već neko vrijeme i u nju su već uključeni zaposlenici koji su o tome informirani «usmenom predajom» ili e- mail poštom, baš kao i brojni drugi prijatelji i partneri.11.02.2008.

U 2008. -ZADRŽATI RAZINU POSLOVANJA IZ PROŠLE I KRENUTI KA NOVIM TRŽIŠTIMA

PREDSJEDNIK UPRAVE IVICA KOŽUL O PLANOVIMA ZA OVU GODINU KAŽE-
Kao prvo potrebno je zadržati razinu poslovanja iz 2007. godine, ali paralelno raditi iskorak na neosvojena tržišta.
Postavlja se pitanje kako? Prije svega povećanjem motivacije kroz nove organizacijske oblike, stimulacijom i novim investicijama. U uvjetima kada smo izloženi nemilosrdnoj europskoj, pa i svjetskoj konkurenciji, kada razlika ucjeni iz godine u godinu pada, nužno je povećati efikasnost poslovanja i ukupni promet po zaposlenome.
Jedino u povećanom prometu možemo imati kompenzacijski efekt pada stope razlike u cijeni.02.01.2008.

BRODOMERKU U "TOP" 10 PREMA IZBORU BUSINESS.HR

Prema izboru deset članova žirija poslovnog tjednika Business. hr Brodomerkur je»ušao» među deset najodgovornijih tvrtki ili projekata koji su značajno obilježili prošlu poslovnu godinu.
Brodomekur se tako za projekt «Centra od ljubavi» - dogradnja i modernizacija splitske onkologije, našao među deset drugih projekata i to prema nominaciji Rujan Čimbur Bakić predsjednice Udruge donacije. info iz Zagreba. Stručni žiri je njezinu nominaciju prihvatio uz obrazloženje koje je objavljeno uz tekst o doista izuzetnoj akciji za koju je Brodomekur tijekom prošle godine dobio još šest priznanja i nagrada. Sastavni dio društveno odgovornog poslovanja je i volonterski rad, pa su u tekstu o volonterskom radu, posebno svojim angažmanom i filantropijom izdvojene i volonterke tvrtke. Kao jedna od društveno najodgovornijih tvrtki za prošlu godinu, Brodomerkur se našao u društvu jednako odgovornih kao što su – COCA COLA, ZAGREBAČKA BANKA, HOLCIM, KONČAR, VIPNET, FINA, HARTMAN, UDRUŽENJE HRVATSKIH BANAKA…Brodomerkur prodajni centri

 • Trgovački centar Dujam

  Solinska 47
  21 000 Split

  t: + 385 21 301 777
  f: + 385 21 301 168
  e:TCDujam@brodomerkur.hr

  Radno vrijeme:
  pon - pet.:   07.00 - 19.00

  subotom:     07.00 - 15.00

  Građevinski materijal:

  pon.-pet. 7.00 - 17.00

  subotom 7.00 - 15.00


  NEDJELJOM NE RADIMO

 • Trgovački centar Šibenik

  Put Solarisa 7
  22 000 Šibenik

  t.:+ 385 22 492 540
  f: + 385 22 492 550
  e: TCSibenik@brodomerkur.hr

  Radno vrijeme:
  pon - pet.   07.00 - 19.00

  subotom    07.00 - 15.00

  Građevinski materijal:

  pon.-pet. 07.00 - 17.00

  subotom 07.00 - 15.00

  NEDJELJOM NE RADIMO

 • Trgovački centar Knin

  Trg Ante Starčevića 1
  22 300 Knin

  t.:+ 385 22 660 520
  f: + 385 22 662 720
  el: TCKnin@brodomerkur.hr


  Radno vrijeme:


  pon. - pet. 07.00 - 19.00

  subotom   07,00 - 15,00

  NEDJELJOM NE RADIMO

 • SPLIT, Marmontova 5

  t.: + 385 21 343 142
  e-mail:prod409@brodomerkur.hr


  RADNO VRIJEME:

   
  pon.- sub. 08.00 - 20.00

  subotom   08.00 - 13.00

   

  NEDJELJOM NE RADIMO


   

 • KNIN, Vedro polje

  t.: + 385 22 660 346,

  e: prod463@brodomerkur.hr

   

  RADNO VRIJEME:

  pon. - sub. 7,30 - 14,30

  NEDJELJOM NE RADIMO