Nalazite se na: Humanitarne akcije > Akcija za lastavicu

Akcija za lastavicu

Akcija za lastavicu

Priča o fotomonograflji Ante Verzottija Splitski amarcord ima svoj početak - u Brodomerkurovim kalendarima, a doživjet će svoj bajkoviti završetak - donacijom za kupnju stana Lastavicama. Udruga za inkluziju Lastavica potiče i podupire osamostaljivanje za život osoba s teškoćama u razvoju te mladeži bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ovaj projekt ostvariv je tek uz vašu podršku - kupnjom monografije. Preporuka za odabir fotomonografije je Split, jer Split se u slici posebno voli. Za uspomenu dovoljno. Iza svake fotografije čući jedna osobita priča. Neka i iza ovih iz Splitskog amarcorda stoji vaše sjecanje na četiri lastavice koje su savile svoje gnijezdo u jednom od splitskih kantuna. U našoj i vašoj prici svaka lasta proljeće!
 

FOTOMONOGRAFIJA SE PRODAJE U KNJIŽARI LJEVAK U ZAGREBU
Fotomonografija Splitski amarcord već nekoliko dana se prodaje u knjižari "Ljevak" na trgu Bana Jelačića u Zagrebu.Sredstvima prikupljenima od prodaje , kao što je poznato , kupit će se stan štićenicima Udruge Lastavice .Zjednički je to prijekt autora A. Verzottija , Brodomerkura i Slobodne Dalmacije.

Press cliping


Splitski amarcord

Priča o fotomonografiji Ante Verzottija Splitski amarcord ima svoj početak - u Brodomerkurovim kalendarima , a doživjet će svoj bajkovit završetak - donacijom za kupnju stana Lastavicama , udruzi za inkluziju , iz Splita , koja potiče i podupire osamostaljivanje za život osoba s teškoćama u razvoju te mladeži bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Udruga za inkluziju " Lastavice " iz Spiita, osnovana je polovicom 2000. godine , a bavi se poticanjem sa mostalnog ž ivota izvan institucija mlade ž i bez odgovaraju ć e roditeljske skrbi i osoba s teškoćama u razvoju .

Prije nešto više od godine dana udruga je započela kampanju prikupljanja novca za kupnju vlastitog stana za svoje štićenike. Prvi stan za udrugu kupila je tvrtka Dalmacijacement za Novu godinu 2004.

U proljeće ove godine i tvrtka Brodomerkur uključila se u akciju udruge "Lastavice" pokretanjem vlastite kampanje koju provodi s dnevnim listom "Slobodna Dalmacija". Kampanja je nazvana "Svaka Lasta čini proljeće", a cilj joj je prikupiti milijun kuna za kupnju i opremu još jednoga stana.

Budući da Brodomerkur već godinama uspješno surađuje sa splitskim fotografom Antom Verzottijem, autorom prepoznatljivih Brodomerkurovih kalendara, u Brodomerkuru su odlučili tiskati te kalendare kao monografiju "Splitski amarcord" jer se dojmljivo nadovezuje na ideju i motive " Lastavica ".

Brodomerkur je zajedno sa Slobodnom Dalmacijom sponzorirao tiskanje fotomografije, a prihod od fotomono grafije bit će prihod za kupnju stana. Tako je nastao osnovni kostur kampanje koji je do danas polučio očekovani rezutat - udruga je na račun dobila novac za kupnju drugoga stana!

Voditeljica odnosa s javnošću Brod merkura Senka Mrduljas Pezzi rekla nam je da je razlog uključivanja Brodomerkura u akciju "Lastavica" proaktivan odnos prema humanitarnim akcijama kao sastavnim dijelom Brodomerkurove misije.

"Mi u Brodomerkuru jednoj od najušpješnijih trgovinskih tvrtki u tehničkoj branši u Hrvatskoj, već punih 58 godina gradimo prepoznatljivost na tradiciji koja se, medu ostalim, mjeri i sudjelovanjem u rješavanju problema lokalne zajednice, odnosno regije. Duboko smo svjesni činjenice da gospodarski subjekti nisu samo oni koji uspješno ostvaruju dobit, već i oni koji sudjeluju u održivom razvoju tako što brinu o svojim radnicima, dionicarima, potrošačima, o socijalnom razvoju za jednice, ekologiji... Na tome počiva i naša strategija razvoja i promicanje svih aktivnosti u upravljanju odnosa unutar tvrtke ali i šire zajednice".

Brodomerkur prodajni centri

 • Trgovački centar Dujam

  Solinska 47
  21 000 Split

  Tel.: + 385 (0)21 301 777
  Faks: + 385 (0)21 301 168
  E-mail:TCDujam@brodomerkur.hr

  Radno vrijeme:

  pon.- pet. 7.30 - 20.30

  subotom: 7.30 - 19.30

  ODJEL GRAĐEVINSKOG MATERIJALA:

  pon. - sub.  6.30 - 17.00

  NEDJELJOM NE RADIMO

   

 • Trgovački centar Šibenik

  Put Solarisa 7
  22 000 Šibenik

  Tel.: + 385 (0)22 492 540
  Faks: + 385 (0)22 492 550
  E-mail: TCSibenik@brodomerkur.hr

  Radno vrijeme:

  pon - sub.   07.30 - 20.00

  GRAĐEVINSKI MATERIJAL: pon. - pet. 7,30 - 17,00

                                                         subotom 7,30 - 12,30

  NEDJELJOM NE RADIMO

   

 • Trgovački centar Knin

  Trg Ante Starčevića 1
  22 300 Knin

  Tel.: + 385 (0)22 660 520
  Faks: + 385 (0)22 662 720
  E-mail: TCKnin@brodomerkur.hr

  Radno vrijeme:

  pon. -pet. 07.00-20.00

  subotom  07.00-13,0

  NEDJELJOM NE RADIMO

 • PRODAVAONICA

   PRODAVAONICA

  SPLIT, MARMONTOVA 5

   tel.: + 385 (0)21 343 142

  e-mail: prod409@brodomerkur.hr

   Radno vrijeme:

  pon.- pet. 08.00 - 20.00

  subotom  08.00 - 13-00

  NEDJELJOM NE RADIMO